0

Zašto petkom ne večeravam?

OkoKo011/322 6029
069/244 2442

063/388 474 (događaji, proslave, kokteli...)

DANAS NA MENIJU
ȍetvrtak 29. Feb 2024

--newsletter--

GLAVNA JELA 

  1. Pileći otkošćeni batak - pire krompir 
  2. Čorbast pasulj sa mesom 
  3. Juneći gulaš - slani krompir 
  4. Ribić na kajmaku - riža
  5. Svinjski vrat u salamuri - podvarak
  6. Posni obrok
  7. Vegetarijanski obrok
  8. Veganski obrok
  9. Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)


STALNA PONUDA od 700 rsd

  • Domaća dimljena kobasica u lepinji + prilog + salata
  • Gurmanska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
  • Vešalica u lepinji + prilog + salata
  • Bečka šnicla u lepinji + prilog + salata
  • Pohovano pileće belo meso u lepinji + prilog + salata
  • Jermenska pljeskavica u lepinji + prilog + salata


OBROK SALATE od 700 rsd

  1. Cezar obrok salata
  2. Obrok salata sa mariniranom piletinom i indijskim orahom
  3. Tuna obrok salata
  4. Vegetarijanska obrok salata 

--desnakolona--



SUPE I ČORBE - 300 RSD

  1. Teleća čorba
  2. Paradajz čorba

SALATE
  1. Kupus salata
  2. Vitaminska salata
  3. Mešana salata
  4. Zelena salata



DESERT
  1. Palačinka krem / džem   400 rsd
  2. Palačinka sa orasima      450 rsd
  3. Pita sa jabukama.            250 rsd
  4. Pita sa višnjama.              250 rsd


--newsletter--

Petak je napokon!


Obožavam petak! Dolazi vikend, sutra spavam koliko želim, i ne razmišljam o ručku za danas. Tradicionalno sa kolegama naručujem gotova jela iz BNB keteringa. Čorbica, glavno jelo, salata i kolač. Zadovoljava standarde moje „večito zabrinute“ mame - ručak je „na kašiku“, a i moje - ne petljam se oko šporeta pola slobodnog dana i ne perem tonu sudova. Boljeg nema!

Zašto petkom ne večeravam?Zašto petkom ne večeravam?

BNB ketering je stigao

 Zvoni telefon, javljam se. Dobro poznata rečenica uz još poznatiji glas.


Rastko: „Stiglo je, dolazi“.

Ja: „Zar već, nemoguće, baš su brzi danas. Samo da završim nešto i eto me za desetak minuta“.

Rstko: „Toni ti poručuje da smo ti naručili pitu od višanja.“

Ja: „Onda sam završila. Stižem, nadam se da ste već postavili.“

Zašto petkom ne večeravam?

 Kao večita mršavica, nikada nisam preterano volela da jedem. I onda sam počela da radim u našoj maloj firmi, i upoznala sam Tonija i Rastka, ljude koji uživaju u svemu što ima veze sa hranom. Uživaju u jelu ali i pričanju o receptima, planiranju doručka za sutra, odlasku u restoran posle dobro obavljenog posla i nezaobilaznom ručku u petak. I prepustila sam se. Oni odaberu meni, uvek drugačiji, i moram priznati da još nisu pogrešili. Ne znam da li je to zbog njihovog istančanog ukusa ili zbog toga što je sve iz BNB keteringa zaista ukusno.


Ja: „Stigla sam. Još niste raspakovali?“

Rastko: „Toni je otišao još pre nekoliko minuta do kuhinje po čaše za sok i pribore za jelo.“

Ja: „Tonija si poslao? U 1000 dinara da će nešto da zaboravi?“

Rastko: „Nisam lud, to je bačena jedna crvena“. Smeh.


Gotova jela izgledaju savršeno - ne mogu da odolim


Prolazi pet minuta, već cupkamo. Srknula sam čorbicu, ko će dočekati kašiku. Vrata se otvaraju, Toni priča telefonom i lupa se po čelu kad nas je ugledao za stolom. Prekida vezu.


Toni: „Znao sam da sam nešto zaboravio. Ne mogu da verujem, nisam ni stigao do kuhinje.“


Smejem se, „Nema veze, navikli smo, odoh ja. Nisam sigurna dal' mogu da dočekam da ponovo ideš ti. I elem, više nikog ne mogu da prevarim i zaradim crvenu, svi te već dobro poznajemo.“


Kad sam se vratila, ručak je i zvanično mogao da počne.


Njihov izbor za ovaj petak bila je:


    teleća čorbica

    gulaš sa krompirom

    slatka kupus salata

    pita od jabuka.

Zašto petkom ne večeravam?

Jedino sam ja posebna danas, znaju da nisam ljubitelj jabuka, ali višnje ne odbijam. Obožavam ovu pitu. Popijem kafu posle ručka, pojedem dezert i sva moja čula su potpuno uključena i baterije napunjene. Njihovo čulo ukusa kao da je stalno uključeno. Već se smišlja doručak za ponedeljak, i iznose se želje za sledeći petak.

Zašto petkom ne večeravam?

 Toni: „Uh, šta li ima kod kuće za večeru?“


Neumorni su.


Ja sam slobodna do subote ujutru. Petkom ne večeravam.



Pročitajte još:

22.08.2017

Dostava hrane je idealno rešenje

Dostava hrane je idealno rešenjeDostava je idealno rešenje za sve one koji nemaju uvek dovoljno vremena za pripremu hrane, za slučajeve kada nenajavljeni gosti pokucaju na vrata, za dane... Detaljnije

22.08.2017

Zima puna praznika uz BNB ketering

Zima puna praznika uz BNB keteringDeo praznika je prošao. Deo praznika nas tek očekuje. Ova naša Nova godina, pa još nekoliko slava, i onda nam brzo stiže proleće. Zima je uvek po... Detaljnije

22.08.2017

Zaboravljeni recepti

Zaboravljeni receptiSigurno je da svaka mlada devojka koja se po prvi put nalazi, tj. snalazi u kuhinji priželjkuje mali kuvar u kome se nalaze sve tajne kulinarstva, sve začkoljice i „podrazume... Detaljnije

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.