0

Zašto petkom ne večeravam?

011/322 6029
069/244 2442

063/388 474 (događaji, proslave, kokteli...)

DANAS NA MENIJU
subota 27. Jul 2024

--newsletter--

GLAVNA JELA

  1. Boranija sa piletinom 
  2. Leskovačka mućkalica - pire krompir 
  3. Čorbast pasulj 
  4. Pileći ajmokac - pire krompir 
  5. Posni obrok
  6. Vegetarijanski obrok
  7. Veganski obrok
  8. Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)


STALNA PONUDA od 800 rsd

  • Domaća dimljena kobasica u lepinji + prilog + salata
  • Gurmanska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
  • Vešalica u lepinji + prilog + salata
  • Bečka šnicla u lepinji + prilog + salata
  • Pohovano pileće belo meso u lepinji + prilog + salata
  • Jermenska pljeskavica u lepinji (punjena belim sirom) + prilog + salata


OBROK SALATE - 900 rsd

  1. Cezar obrok salata
  2. Obrok salata sa mariniranom piletinom i indijskim orahom
  3. Tuna obrok salata
  4. Vegetarijanska obrok salata 

--desnakolona--



SUPE I ČORBE - 350 rsd


  1. Teleća čorba
  2. Paradajz čorba

SALATE

  1. Kupus salata
  2. Vitaminska salata
  3. Mešana salata
  4. Zelena salata



DESERT

  1. Palačinka krem / džem   400 rsd
  2. Palačinka sa orasima      450 rsd
  3. Pita sa jabukama.            300 rsd
  4. Pita sa višnjama.              300 rsd


--newsletter--

Petak je napokon!


Obožavam petak! Dolazi vikend, sutra spavam koliko želim, i ne razmišljam o ručku za danas. Tradicionalno sa kolegama naručujem gotova jela iz BNB keteringa. Čorbica, glavno jelo, salata i kolač. Zadovoljava standarde moje „večito zabrinute“ mame - ručak je „na kašiku“, a i moje - ne petljam se oko šporeta pola slobodnog dana i ne perem tonu sudova. Boljeg nema!

Zašto petkom ne večeravam?Zašto petkom ne večeravam?

BNB ketering je stigao

 Zvoni telefon, javljam se. Dobro poznata rečenica uz još poznatiji glas.


Rastko: „Stiglo je, dolazi“.

Ja: „Zar već, nemoguće, baš su brzi danas. Samo da završim nešto i eto me za desetak minuta“.

Rstko: „Toni ti poručuje da smo ti naručili pitu od višanja.“

Ja: „Onda sam završila. Stižem, nadam se da ste već postavili.“

Zašto petkom ne večeravam?

 Kao večita mršavica, nikada nisam preterano volela da jedem. I onda sam počela da radim u našoj maloj firmi, i upoznala sam Tonija i Rastka, ljude koji uživaju u svemu što ima veze sa hranom. Uživaju u jelu ali i pričanju o receptima, planiranju doručka za sutra, odlasku u restoran posle dobro obavljenog posla i nezaobilaznom ručku u petak. I prepustila sam se. Oni odaberu meni, uvek drugačiji, i moram priznati da još nisu pogrešili. Ne znam da li je to zbog njihovog istančanog ukusa ili zbog toga što je sve iz BNB keteringa zaista ukusno.


Ja: „Stigla sam. Još niste raspakovali?“

Rastko: „Toni je otišao još pre nekoliko minuta do kuhinje po čaše za sok i pribore za jelo.“

Ja: „Tonija si poslao? U 1000 dinara da će nešto da zaboravi?“

Rastko: „Nisam lud, to je bačena jedna crvena“. Smeh.


Gotova jela izgledaju savršeno - ne mogu da odolim


Prolazi pet minuta, već cupkamo. Srknula sam čorbicu, ko će dočekati kašiku. Vrata se otvaraju, Toni priča telefonom i lupa se po čelu kad nas je ugledao za stolom. Prekida vezu.


Toni: „Znao sam da sam nešto zaboravio. Ne mogu da verujem, nisam ni stigao do kuhinje.“


Smejem se, „Nema veze, navikli smo, odoh ja. Nisam sigurna dal' mogu da dočekam da ponovo ideš ti. I elem, više nikog ne mogu da prevarim i zaradim crvenu, svi te već dobro poznajemo.“


Kad sam se vratila, ručak je i zvanično mogao da počne.


Njihov izbor za ovaj petak bila je:


    teleća čorbica

    gulaš sa krompirom

    slatka kupus salata

    pita od jabuka.

Zašto petkom ne večeravam?

Jedino sam ja posebna danas, znaju da nisam ljubitelj jabuka, ali višnje ne odbijam. Obožavam ovu pitu. Popijem kafu posle ručka, pojedem dezert i sva moja čula su potpuno uključena i baterije napunjene. Njihovo čulo ukusa kao da je stalno uključeno. Već se smišlja doručak za ponedeljak, i iznose se želje za sledeći petak.

Zašto petkom ne večeravam?

 Toni: „Uh, šta li ima kod kuće za večeru?“


Neumorni su.


Ja sam slobodna do subote ujutru. Petkom ne večeravam.



Pročitajte još:

22.08.2017

Kuvana jela koja Beograđani najviše vole

Kuvana jela koja Beograđani najviše voleBeograd je živ i brz grad, u kome svi uglavnom žure a ništa ne mogu da stignu, u kome se mnogo vremena provodi u prevoznom sredstvu i blagoj nervozi, gde svi gl... Detaljnije

23.08.2017

Pasulj je najbolji u društvu

Toni: “Sta kazes Lence na današnji meni?“Lenka: „Kad si mi rekao da je pasulj u pitanju, uopšte nisam bila oduševljena. Ali povlačim reč. Ja bolji pasulj u životu nisam jela. A i ova kobasica je vrhun... Detaljnije

23.08.2017

Petak je dan za druženje

Za sve one koji ne rade vikendom, petak je svakako najbolji dan u nedelji. Imate utisak da ima vremena za sve, dva čitava dana odmora su pred vama, završite sa poslom i puni elana možete da planirate ... Detaljnije

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.