063/388 474 (događaji, proslave, kokteli...)
DANAS NA MENIJU
Monday 02. Dec 2024
--newsletter--
GLAVNA JELA
- Perkelt sa testeninom
- Špikovana plećka - đuveč
- Čorbast pasulj sa mesom
- Punjena paprika - pire krompir
- Svinjsko meso iz salamure - đuveč riža
- Posni obrok
- Vegetarijanski obrok
- Veganski obrok
- Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)
STALNA PONUDA od 800 rsd
- Domaća dimljena kobasica u lepinji + prilog + salata
- Gurmanska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
- Vešalica u lepinji + prilog + salata
- Bečka šnicla u lepinji + prilog + salata
- Pohovano pileće belo meso u lepinji + prilog + salata
- Jermenska pljeskavica u lepinji (punjena belim sirom) + prilog + salata
OBROK SALATE - 900 rsd
- Cezar obrok salata
- Obrok salata sa mariniranom piletinom i indijskim orahom
- Tuna obrok salata
- Vegetarijanska obrok salata
--desnakolona--
SUPE I ČORBE - 350 rsd
- Teleća čorba
- Paradajz čorba
SALATE
- Kupus salata
- Vitaminska salata
- Mešana salata
- Zelena salata
DESERT
- Palačinka krem / džem 400 rsd
- Palačinka sa orasima 450 rsd
- Pita sa jabukama. 300 rsd
- Pita sa višnjama. 300 rsd
--newsletter--
Ovi sočni plodovi obiluju vitaminima i mineralima što ih čini nezaobilaznom namirnicom u jesenjim danima...
Kruške se često preporučuju kao voće koje sadrži veliku količinu vlakana. Sok od krušaka može bezbedno da pije i odojčad, jer je blag, a zdrav.One sadrže vitamine A, B1, B2, C, E , folnu kiselinu. Takođe su bogate bakrom, fosforom i kalijumom, sa manjom količinom kalcijuma, gvožđa, magnezijuma....Još jedna od prednosti je i to što se kruška smarta hipoalergenskim voćem, što znači da osobe koje su osetljive na hranu mogu da jedu kruške bez straha od štetnih efekata.
Zdravstvene prednosti kruške :
Krvni pritisak: Kruška ima anti-oksidantsko i anti-kancerogeno dejstvo koje sprečava pojavu povišenog krvnog pritiska i moždanog udara.
Prevencija raka: visok sadržaj vitamina C i bakra deluje kao dobar antioksidant koji štiti ćelije od oštećenja slobodnih radikala.
Holesterol: visok sadržaj pektina u kruškama čini je izuzetno korisnom kod održavanja nižeg nivoa holesterola.
Zdravlje debelog creva: ako ne cedite krušku, pojedite je celu zbog dragocenih vlakana koja su veoma korisna za zdravlje debelog creva.
Zatvor: pektin u krušci deluje kao diuretik i ima blagi laksativni efekat. Ukoliko redovno pijete sok od kruške, pomoćićete regulirnom radu creva.
Energija: možete brzo i prirodno da povratite energiju iz soka kruške, uglavnom zbog velike količine fruktoze i glukoze.
Groznica: efekat hlađenja uz pomoć kruške je odličan kod ublažavanja groznice. Najbolji način da smanjite groznicu je da popijete veliku čašu soka od kruške.
Jačanje imuniteta: anti-oksidantska svojstva kruške su od ključne važnosti kod jačanja imunog sistema. Pijte sok od kruške kada osetite da ste se prehladili.
Zapaljenja: sok od kruške ima antiinflamatorno dejstvo i pomaže kod umanjenja jakog bola u različitim inflamatornim uslovima.