063/388 474 (događaji, proslave, kokteli...)
DANAS NA MENIJU
Wednesday 26. Mar 2025
--newsletter--
GLAVNA JELA
- Sladak kupus sa mesom
- Čorbast pasulj sa mesom
- Leskovačka mućkalica - pire krompir
- Musaka od krompira
- Dinstana plećka - pekarski krompir
- Posni obrok
- Vegetarijanski obrok
- Veganski obrok
- Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)
STALNA PONUDA od 800 rsd
- Domaća dimljena kobasica u lepinji + prilog + salata
- Gurmanska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
- Vešalica u lepinji + prilog + salata
- Bečka šnicla u lepinji + prilog + salata
- Pohovano pileće belo meso u lepinji + prilog + salata
- Jermenska pljeskavica u lepinji (punjena belim sirom) + prilog + salata
OBROK SALATE - 900 rsd
- Cezar obrok salata
- Obrok salata sa mariniranom piletinom i indijskim orahom
- Tuna obrok salata
- Vegetarijanska obrok salata
--desnakolona--
SUPE I ČORBE - 350 rsd
- Teleća čorba
- Paradajz čorba
SALATE
- Kupus salata
- Vitaminska salata
- Mešana salata
- Zelena salata
DESERT
- Palačinka krem / džem 400 rsd
- Palačinka sa orasima 450 rsd
- Pita sa jabukama. 300 rsd
- Pita sa višnjama. 300 rsd
--newsletter--
Neke promene su dobre
Bez obzira koliko vodili računa o zdravom zivotu, zdravim navikama, trenirali, svaki organizam traži odušak, opuštanje i promenu. I svako od nas voli da se počasti ukusnim kolačem, čokoladicom, časom vina ili piva i da zaboravi na obaveze. Treba ponekad pružiti sebi dan odmora i razonode. Dan kada nećete obraćati pažnju na to jeste li se svima javili, jeste li sve završili, da li ste uneli previše kalorija... Dan koji ćete posveti prvenstveno sebi i svojoj porodici, kada ćete samo šetati, ili gledati filmove ili uživati u nečemu što volite.
U našoj maloj firmi prethodna nedelja bila je pretrpana obavezama, rokovi za sve zadatke bili su kratki, i baš svi su jedva dočekali petak i vreme za odmor. Rale, Toni i Lenka bili su zajedno zaduženi za jedan veliki projekat i napokon mu se nazirao kraj. Srećom, petak je pravi dan za njih troje. To je njihov dan za punjenje baterija i „velike“ ideje koje samo njima mogu da padnu na pamet.
A kada se častimo - roštilj
Lenka: „Pala sam s nogu ove nedelje. Noćas sam sanjala da smo promašili jedan parametar i jutros sam se probudila vesela samo zato što to nije istina. I što ne moramo sve ispočetka. Koliko mi malo treba da budem srećna.“
Rale: „To je zato što još nemaš mnogo iskustva, ja sam se isto umorio ovih dana, ali spavam kao beba. Kad zaključam svoju kancelariju, ja se prosto isključim i prekopčam na podešavanje zvano „Opušteno“.
Toni: „Vala i ja tako. Čim dodjem kući i vidim ono moje malo čudo kako širi ruke i viče: „Taaticeee“, ja sam preporodjen.“
Lenka: „U prevodu, fali mi momak da mi skrene misli. Hm. To sam mogla i sama da zaključim.“
Rale: „Nego, ja sam za to da se, pošto danas završavamo, počastimo nekim lepim roštiljem. Danas odbijam da jedem kuvano. Treba mi nešto kalorično i sočno. Moja nepca su se probudila i žele samo meso, a i stomak.“
Toni: „Slažem se. BNB takodje ima ponudu za nešto sa roštilja. Sad ću da vam pročitam meni.“
Malo drugačiji MENI
Rale: „Ja ću tu jermensku pljeskavicu sa sirom u lepinji i salatu. Zvuči gurmanski.“
Toni: „I ja ću vala to isto. Al ja ću i nešto slatko. Imaju tufahije.“
Rale: „Slatko sam prevideo, tufahije su skoro zaboravljena stvar. Obožavao sam ih kao dete.“
Toni: „I ja sam. Niko mi ih godinama nije ni pomenuo. Moram da vidim sa dragom da nam tufahije uvrsti u jelovnik i kod kuće.“
Lenka: „Ja ću pohovano pileće belo meso u lepinji i kupus. Može i ta poslastica.“
Rale: „Jesi li sigurna za poslasticu? Mislim da ti pojma nemaš šta je to, priznaj?“
Lenka: „Stvarno nemam pojma. Bilo me sramota da opet nešto ne znam. I kako si ti to uopšte zaključio?“
Rale: „Zato što znam da ne voliš jabuke pametnice.“ Toni se priključio gromoglasnom smehu koji je Rale izazazvao.
Lenka: „Piši tu, pita s višnjama za mene. Ne može čovek pošteno ni da sakrije svoje neznanje. Ih.“
Pročitajte još:
Dostava hrane je idealno rešenje
Dostava hrane je idealno rešenjeDostava je idealno rešenje za sve one koji nemaju uvek dovoljno vremena za pripremu hrane, za slučajeve kada nenajavljeni gosti pokucaju na vrata, za dane kada ste preu... Detaljnije
Petak je dan za druženje
Za sve one koji ne rade vikendom, petak je svakako najbolji dan u nedelji. Imate utisak da ima vremena za sve, dva čitava dana odmora su pred vama, završite sa poslom i puni elana možete da planirate ... Detaljnije
Zašto petkom ne večeravam?
Petak je napokon!Obožavam petak! Dolazi vikend, sutra spavam koliko želim, i ne razmišljam o ručku za danas. Tradicionalno sa kolegama naručujem gotova jela iz BNB keteringa. Čorbica, glavno jelo, sal... Detaljnije