Kruška

011/322 6029
063/388 474

DANAS NA MENIJU
nedelja 22. Apr 2018

--newsletter--

GLAVNA JELA


 

  1. Krompir paprikaš 
  2. Sarmice od zelja- slani krompir
  3. Pilav sa piletinom
  4. Pileći medaljon punjen suvim šljivama - fino varivo
  5. Čorbastpasulj sa mesom 
  6. Prebranac- kobasica
  7. Špageti Milanese
  8. Posni obrok (uvek neka vrsta ribe + prilog)

  9. Vegetarijanski obrok (sir, jaje, povrće)

  10. Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)



STALNA PONUDA

  • Pljeskavica u lepinji + salata
  • Bečka šnicla u lepinji + salata
  • Pileće belo meso u lepinji + salata
  • Pohovano pileće belo meso u lepinji + salata
  • Jermenska pljeskavica (punjena belim sirom) u lepinji + salata



OBROK SALATE

 

1. Cezar salata

2. Capreze salata 

3. Tuna salata

4. Vegetarijanska salata 

--desnakolona--


SUPE I ČORBA

 

  1. Teleća čorba
  2. Paradajz čorba
  3. Pileća čorba 



SALATE

  1. Cvekla salata
  2. Kupus salata
  3. Vitaminska salata
  4. Mešana salata

DESERT

  1. Palačinke (razne)             100 rsd
  2. Palačinke "Nutella"         140 rsd
  3. Pita sa jabukama.              80 rsd
  4. Pita sa višnjama.              100 rsd


--newsletter--

Ovi sočni plodovi obiluju vitaminima i mineralima što ih čini nezaobilaznom namirnicom u jesenjim danima...


Kruške se često preporučuju kao voće koje sadrži veliku količinu vlakana. Sok od krušaka može bezbedno da pije i odojčad, jer je blag, a zdrav.One sadrže vitamine A, B1, B2, C, E , folnu kiselinu. Takođe su bogate bakrom, fosforom i kalijumom, sa manjom količinom kalcijuma, gvožđa, magnezijuma....Još jedna od prednosti je i to što se kruška smarta hipoalergenskim voćem, što znači da osobe koje su osetljive na hranu mogu da jedu kruške bez straha od štetnih efekata.


Kruška


Zdravstvene prednosti kruške :


Krvni pritisak: Kruška ima anti-oksidantsko i anti-kancerogeno dejstvo koje sprečava pojavu povišenog krvnog pritiska i moždanog udara.


Prevencija raka: visok sadržaj vitamina C i bakra deluje kao dobar antioksidant koji štiti ćelije od oštećenja slobodnih radikala.


Holesterol: visok sadržaj pektina u kruškama čini je izuzetno korisnom kod održavanja nižeg nivoa holesterola.


Zdravlje debelog creva: ako ne cedite krušku, pojedite je celu zbog dragocenih vlakana koja su veoma korisna za zdravlje debelog creva.


Zatvor: pektin u krušci deluje kao diuretik i ima blagi laksativni efekat. Ukoliko redovno pijete sok od kruške, pomoćićete regulirnom radu creva.


Energija: možete brzo i prirodno da povratite energiju iz soka kruške, uglavnom zbog velike količine fruktoze i glukoze.


Groznica: efekat hlađenja uz pomoć kruške je odličan kod ublažavanja groznice. Najbolji način da smanjite groznicu je da popijete veliku čašu soka od kruške.


Jačanje imuniteta: anti-oksidantska svojstva kruške su od ključne važnosti kod jačanja imunog sistema. Pijte sok od kruške kada osetite da ste se prehladili.


Zapaljenja: sok od kruške ima antiinflamatorno dejstvo i pomaže kod umanjenja jakog bola u različitim inflamatornim uslovima.



Pročitajte još:

23.08.2017

Zašto petkom ne večeravam?

Petak je napokon!Obožavam petak! Dolazi vikend, sutra spavam koliko želim, i ne razmišljam o ručku za danas. Tradicionalno sa kolegama naručujem gotova jela iz BNB keteringa. Čorbica, glavno je... Detaljnije

22.08.2017

Kuvana jela koja Beograđani najviše vole

Kuvana jela koja Beograđani najviše voleBeograd je živ i brz grad, u kome svi uglavnom žure a ništa ne mogu da stignu, u kome se mnogo vremena provodi u prevoznom sredstvu i blagoj nervo... Detaljnije

22.08.2017

Nova godina je radost

Nova godina je radostIdeja o proslavi Nove godine se neverovatnom brzinom proširila po kolektivu, i apsolutno svi su bili oduševljeni. Praznično raspoloženje se uvuklo u svaki kutak na&s... Detaljnije