Kruška

011/322 6029
063/388 474

DANAS NA MENIJU
petak 21. Sep 2018

--newsletter--

GLAVNA JELA


 

  1. Čorbast pasulj sa mesom i kobasicom 
  2. Piletina u sosu od pečuraka - pire krompir 
  3. Užički medaljon - pirinač
  4. Spanać- pire krompir- faširana šnicla 
  5. Gulaš sa testeninom 
  6. Posni obrok (uvek neka vrsta ribe + prilog)

  7. Vegetarijanski obrok (sir, jaje, povrće)

  8. Veganski obrok (mix svežeg povrća)

  9. Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)



STALNA PONUDA

  • Pljeskavica u lepinji + salata
  • Bečka šnicla u lepinji + salata
  • Pileće belo meso u lepinji + salata
  • Pohovano pileće belo meso u lepinji + salata
  • Jermenska pljeskavica (punjena belim sirom) u lepinji + salata



OBROK SALATE

 

1. Cezar salata

2. Capreze salata 

3. Tuna salata

4. Vegetarijanska salata 

--desnakolona--


SUPE I ČORBA

 

  1. Teleća čorba
  2. Pileća čorba 

SALATE
  1. Srpska salata
  2. Krastavac salata
  3. Zelena salata
  4. Paradajz salata
  5. Kupus salata
  6. Vitaminska salata
  7. Mešana salata

DESERT
  1. Palačinke (razne)             100 rsd
  2. Palačinke "Nutella"          140 rsd
  3. Pita sa jabukama.            100rsd
  4. Pita sa višnjama.              120 rsd
  5. Pita sa breskvom.             120 rsd


--newsletter--

Ovi sočni plodovi obiluju vitaminima i mineralima što ih čini nezaobilaznom namirnicom u jesenjim danima...


Kruške se često preporučuju kao voće koje sadrži veliku količinu vlakana. Sok od krušaka može bezbedno da pije i odojčad, jer je blag, a zdrav.One sadrže vitamine A, B1, B2, C, E , folnu kiselinu. Takođe su bogate bakrom, fosforom i kalijumom, sa manjom količinom kalcijuma, gvožđa, magnezijuma....Još jedna od prednosti je i to što se kruška smarta hipoalergenskim voćem, što znači da osobe koje su osetljive na hranu mogu da jedu kruške bez straha od štetnih efekata.


Kruška


Zdravstvene prednosti kruške :


Krvni pritisak: Kruška ima anti-oksidantsko i anti-kancerogeno dejstvo koje sprečava pojavu povišenog krvnog pritiska i moždanog udara.


Prevencija raka: visok sadržaj vitamina C i bakra deluje kao dobar antioksidant koji štiti ćelije od oštećenja slobodnih radikala.


Holesterol: visok sadržaj pektina u kruškama čini je izuzetno korisnom kod održavanja nižeg nivoa holesterola.


Zdravlje debelog creva: ako ne cedite krušku, pojedite je celu zbog dragocenih vlakana koja su veoma korisna za zdravlje debelog creva.


Zatvor: pektin u krušci deluje kao diuretik i ima blagi laksativni efekat. Ukoliko redovno pijete sok od kruške, pomoćićete regulirnom radu creva.


Energija: možete brzo i prirodno da povratite energiju iz soka kruške, uglavnom zbog velike količine fruktoze i glukoze.


Groznica: efekat hlađenja uz pomoć kruške je odličan kod ublažavanja groznice. Najbolji način da smanjite groznicu je da popijete veliku čašu soka od kruške.


Jačanje imuniteta: anti-oksidantska svojstva kruške su od ključne važnosti kod jačanja imunog sistema. Pijte sok od kruške kada osetite da ste se prehladili.


Zapaljenja: sok od kruške ima antiinflamatorno dejstvo i pomaže kod umanjenja jakog bola u različitim inflamatornim uslovima.



Pročitajte još:

22.08.2017

Kako steći i održati poverenje u poslovnom kolektivu

Kako steći i održati poverenje u poslovnom kolektivuDobar kolektiv u kome vlada poverenje, saosećajnost, zajednička želja za uspehom i pozitivnim rezultatima je ono čemu bi trebalo da teži svaka firma... Detaljnije

23.08.2017

Zašto petkom ne večeravam?

Petak je napokon!Obožavam petak! Dolazi vikend, sutra spavam koliko želim, i ne razmišljam o ručku za danas. Tradicionalno sa kolegama naručujem gotova jela iz BNB keteringa. Čorbica, glavno je... Detaljnije

22.08.2017

Zima puna praznika uz BNB ketering

Zima puna praznika uz BNB keteringDeo praznika je prošao. Deo praznika nas tek očekuje. Ova naša Nova godina, pa još nekoliko slava, i onda nam brzo stiže proleće. Zima je uvek po... Detaljnije