Zaboravljeni recepti

011/322 6029
069/244 2442

063/388 474 (događaji, proslave, kokteli...)

DANAS NA MENIJU
utorak 21. Sep 2021

--newsletter--

GLAVNA JELA
  1. Čorbast pasulj sa mesom
  2. Ribić na kajmaku - pire krompir
  3. Svinjski gulaš - pire krompir
  4. Prebranac - domaća dimljena kobasica
  5. Pileći file parizijen - pire krompir
  6. Posni obrok
  7. Vegetarijanski obrok
  8. Veganski obrok
  9. Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)


STALNA PONUDA - 400 rsd

  • Domaća dimljena kobasica u lepinji + prilog + salata
  • Gurmanska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
  • Vešalica u lepinji + prilog + salata
  • Bečka šnicla u lepinji + prilog + salata
  • Pohovano pileće belo meso u lepinji + prilog + salata
  • Jermenska pljeskavica u lepinji + prilog + salata


OBROK SALATE - 400 rsd

  1. Rukola + cherry obrok salata
  2. Grčka obrok salata
  3. Capreze obrok salata
  4. Tuna obrok salata
  5. Vegetarijanska obrok salata 

--desnakolona--


SUPE I ČORBE - 180 rsd

  1. Teleća čorba
  2. Paradajz čorba

SALATE
  1. Kupus salata
  2. Vitaminska salata
  3. Mešana salata



DESERT
  1. Palačinke  krem / džem   150 rsd
  2. Palačinke sa orasima      175 rsd
  3. Pita sa jabukama.            125 rsd
  4. Pita sa višnjama.              125 rsd


--newsletter--

Zaboravljeni recepti

Sigurno je da svaka mlada devojka koja se po prvi put nalazi, tj. snalazi u kuhinji priželjkuje mali kuvar u kome se nalaze sve tajne kulinarstva, sve začkoljice i „podrazumevani“ sastojci. Sigurno je i da stariji zaboravljaju koliko početak ume da bude težak za one koji se prvi put susreću sa šerpama, tiganjima i kuhinjom uopšte. Uvek je dobra ideja za svaku mladu domaćicu da počne da zapisuje u sopstveni kuvar svoja zapažanja, i to detaljna, da ne bi zaboravila za sledeći put. Sigurno je i da će se za koju godinu smejati sama sebi i svemu onome što ju je bunilo i što nije znala.


Kad Lenka uči da kuva


Lenka: „Narode, rešila sam da se bacim na učenje kulinarskih veština. Jednom moram početi. A lakše mi je sad kad mogu da prospem u kantu ako ne ispadne kako bi trebalo. A da me niko ne vidi. Gde ću sutra da nadjem nekog da mi bude zamorče. Ovako ću da budem spremna, za slučaj da ne nadjem ovog kuvara kog tražim.“

Rale: „Ne verujem svojim ušima. Kad ćemo mi probati te tvoje špecije?“

Lenka: „Znam da je teško za poverovati, ali išla sam da kupim rokovnik i on će da mi bude kuvar. Da imam gde da zapisujem „uspešne“ recepte.“

Toni: „E neka si. Imam ideju, ono što petkom jedemo u BNB-u ti probaj kod kuće da spremiš. Znaćeš kako bi trebalo da izgleda a na tebi je samo da se potrudiš.“

Lenka: „Pa nisam baš mislila sa njima da se merim, al možda to i nije loša ideja. Šta to jedemo danas?“

Toni: „Meni za danas podseća na kuhinje naših baka. Bar je moja ovo često pravila:


ćureća supa sa testom,

ćureći ajmokac – pire krompir,

vitaminska salata,

vanilice – kao bakine.

Male tajne bakinog kuvara

Zaboravljeni recepti

Rale: „Ja sam to obožavao kao dete. I moja baka je pravila. A mama nije htela ni da čuje. Posle smo brat i ja zaboravili na to, a njoj nije padalo na pamet da nas podseća. Uh, baš me podmladio ovaj meni. Ajmokac i vanilice.“

Lenka: „Ajmokac? Ćureći? Ne treba meni kuvar, nego rečnik... Moja baka očigledno nije posedovala iste recepte kao vaše.“

Toni: „Nemoj se plašiti, nije to ništa komplikovano. Kad skuvaš supu, koristiš deo za sos. Naći ćeš sigurno neki zanimljiv recept. A može i piletina za početak. A možeš nas zvati i na ručak da ti budemo zamorčići. Nećemo se buniti. Vanilice možeš doneti na posao. One su još bolje posle par dana.“


U svakom kuvaru savremene domaćice bi trebalo da se nadje poneki „skoro zaboravljeni“ recept naših baka. Sve više je modernih jela, koja se lako spremaju, još lakše pojedu, bez mnogo muke, i uz što manje truda. A naše su bake znale da bi trebalo uložiti mnogo ljubavi, znanja i veštine u svako jelo, i tek onda je ono posebno. A ako ste imali sreće, sigurno se sećate koliko je posebno mirisala kuhinja vaše bake, i koliko ste uživali. BNB ketering je tu da vas podseti koliko divnih jela se može naći ponovo na vašoj trpezi.




Pročitajte još:

22.08.2017

Kuvana jela koja Beograđani najviše vole

Kuvana jela koja Beograđani najviše voleBeograd je živ i brz grad, u kome svi uglavnom žure a ništa ne mogu da stignu, u kome se mnogo vremena provodi u prevoznom sredstvu i blagoj nervo... Detaljnije

22.08.2017

Neke promene su dobre

Neke promene su dobreBez obzira koliko vodili računa o zdravom zivotu, zdravim navikama, trenirali, svaki organizam traži odušak, opuštanje i promenu. I svako od nas voli da se počasti u... Detaljnije

22.08.2017

Važno je sebi znati ugoditi

Važno je sebi znati ugoditiPetak je dan za sve one koji vole uveče da uživaju uz dobru muziku, veselo društvo, ukusnu hranu i piće. Danas se smatra da je ovo dan za mlade, za život i uživanje, ... Detaljnije