063/388 474 (događaji, proslave, kokteli...)
DANAS NA MENIJU
Četvrtak 25. Feb 2021
--newsletter--
GLAVNA JELA- Đuveč sa svinjskim mesom
- Špikovana plećka sa belim lukom
- Komplet pihtije
- Pileći španski prsti - pire krompir
- Pasta bolonjeze
- Juneći lešo
- Ćufte u paradajz sosu
- Posni obrok
- Vegetarijanski obrok
- Veganski obrok
- Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)
STALNA PONUDA - 400 rsd
- Domaća dimljena kobasica u lepinji + prilog + salata
- Gurmanska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
- Vešalica u lepinji + prilog + salata
- Bečka šnicla u lepinji + prilog + salata
- Pohovano pileće belo meso u lepinji + prilog + salata
- Jermenska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
OBROK SALATE - 400 rsd
- Rukola + cherry obrok salata
- Cezar obrok salata
- Grčka obrok salata
- Capreze obrok salata
- Tuna obrok salata
- Vegetarijanska obrok salata
--desnakolona--
SUPE I ČORBE - 180 rsd
- Teleća čorba
- Pileća supa
- Krem čorba od karfiola
SALATE
- Zelena salata
- Kupus salata
- Vitaminska salata
- Mešana salata
- Kiseli kupus
DESERT
- Palačinke krem / džem 150 rsd
- Palačinke sa orasima 175 rsd
- Pita sa jabukama. 125 rsd
- Pita sa višnjama. 125 rsd
--newsletter--
Zaboravljeni recepti
Sigurno je da svaka mlada devojka koja se po prvi put nalazi, tj. snalazi u kuhinji priželjkuje mali kuvar u kome se nalaze sve tajne kulinarstva, sve začkoljice i „podrazumevani“ sastojci. Sigurno je i da stariji zaboravljaju koliko početak ume da bude težak za one koji se prvi put susreću sa šerpama, tiganjima i kuhinjom uopšte. Uvek je dobra ideja za svaku mladu domaćicu da počne da zapisuje u sopstveni kuvar svoja zapažanja, i to detaljna, da ne bi zaboravila za sledeći put. Sigurno je i da će se za koju godinu smejati sama sebi i svemu onome što ju je bunilo i što nije znala.
Kad Lenka uči da kuva
Lenka: „Narode, rešila sam da se bacim na učenje kulinarskih veština. Jednom moram početi. A lakše mi je sad kad mogu da prospem u kantu ako ne ispadne kako bi trebalo. A da me niko ne vidi. Gde ću sutra da nadjem nekog da mi bude zamorče. Ovako ću da budem spremna, za slučaj da ne nadjem ovog kuvara kog tražim.“
Rale: „Ne verujem svojim ušima. Kad ćemo mi probati te tvoje špecije?“
Lenka: „Znam da je teško za poverovati, ali išla sam da kupim rokovnik i on će da mi bude kuvar. Da imam gde da zapisujem „uspešne“ recepte.“
Toni: „E neka si. Imam ideju, ono što petkom jedemo u BNB-u ti probaj kod kuće da spremiš. Znaćeš kako bi trebalo da izgleda a na tebi je samo da se potrudiš.“
Lenka: „Pa nisam baš mislila sa njima da se merim, al možda to i nije loša ideja. Šta to jedemo danas?“
Toni: „Meni za danas podseća na kuhinje naših baka. Bar je moja ovo često pravila:
ćureća supa sa testom,
ćureći ajmokac – pire krompir,
vitaminska salata,
vanilice – kao bakine.
Male tajne bakinog kuvara
Rale: „Ja sam to obožavao kao dete. I moja baka je pravila. A mama nije htela ni da čuje. Posle smo brat i ja zaboravili na to, a njoj nije padalo na pamet da nas podseća. Uh, baš me podmladio ovaj meni. Ajmokac i vanilice.“
Lenka: „Ajmokac? Ćureći? Ne treba meni kuvar, nego rečnik... Moja baka očigledno nije posedovala iste recepte kao vaše.“
Toni: „Nemoj se plašiti, nije to ništa komplikovano. Kad skuvaš supu, koristiš deo za sos. Naći ćeš sigurno neki zanimljiv recept. A može i piletina za početak. A možeš nas zvati i na ručak da ti budemo zamorčići. Nećemo se buniti. Vanilice možeš doneti na posao. One su još bolje posle par dana.“
U svakom kuvaru savremene domaćice bi trebalo da se nadje poneki „skoro zaboravljeni“ recept naših baka. Sve više je modernih jela, koja se lako spremaju, još lakše pojedu, bez mnogo muke, i uz što manje truda. A naše su bake znale da bi trebalo uložiti mnogo ljubavi, znanja i veštine u svako jelo, i tek onda je ono posebno. A ako ste imali sreće, sigurno se sećate koliko je posebno mirisala kuhinja vaše bake, i koliko ste uživali. BNB ketering je tu da vas podseti koliko divnih jela se može naći ponovo na vašoj trpezi.
Pročitajte još:
Kuvana jela koja Beograđani najviše vole
Kuvana jela koja Beograđani najviše voleBeograd je živ i brz grad, u kome svi uglavnom žure a ništa ne mogu da stignu, u kome se mnogo vremena provodi u prevoznom sredstvu i blagoj nervo... Detaljnije
Pasulj je najbolji u društvu
Toni: “Sta kazes Lence na današnji meni?“Lenka: „Kad si mi rekao da je pasulj u pitanju, uopšte nisam bila oduševljena. Ali povlačim reč. Ja bolji pasulj u život... Detaljnije
Uz prijatelje je hrana ukusnija
Uz prijatelje je hrana ukusnijaUz prijatelje je sve mnogo lakše I jednostavnije. Bez obzira da li su u pitanju poslovni, ljubavni ili kakvi drugi problemi, iskren savet I podrška su od n... Detaljnije