Zaboravljeni recepti

011/322 6029
063/388 474

DANAS NA MENIJU
nedelja 15. Sep 2019

--newsletter--

GLAVNA JELA


  1. Dinstani grašak - pileći file Parisien 
  2. Svinjski vrat sa žara- pire krompir 
  3. Gust pasulj- dimljena kobasica 
  4. Gulaš - bareni krompir
  5. Bećar - pire krompir- pljeskavica 
  6. Posni obrok
  7. Vegetarijanski obrok

  8. Veganski obrok

  9. Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)


STALNA PONUDA - 400 rsd

  • Domaća dimljena kobasica u lepinji + prilog + salata
  • Gurmanska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
  • Vešalica u lepinji + prilog + salata
  • Bečka šnicla u lepinji + prilog + salata
  • Pohovano pileće belo meso u lepinji + prilog + salata
  • Jermenska pljeskavica u lepinji + prilog + salata


OBROK SALATE - 400 rsd

  1. Rukola + charry obrok salata
  2. Cezar obrok salata
  3. Grčka obrok salata
  4. Capreze obrok salata
  5. Tuna obrok salata
  6. Vegetarijanska obrok salata 

--desnakolona--


SUPE I ČORBE - 180 rsd

  1. Teleća čorba

SALATE
  1. Paradajz salata
  2. Zelena salata
  3. Kupus salata
  4. Vitaminska salata
  5. Mešana salata



DESERT
  1. Palačinke (razne)             100 rsd
  2. Palačinke "Nutella"          140 rsd
  3. Pita sa jabukama.            100rsd
  4. Pita sa višnjama.              120 rsd


--newsletter--

Zaboravljeni recepti

Sigurno je da svaka mlada devojka koja se po prvi put nalazi, tj. snalazi u kuhinji priželjkuje mali kuvar u kome se nalaze sve tajne kulinarstva, sve začkoljice i „podrazumevani“ sastojci. Sigurno je i da stariji zaboravljaju koliko početak ume da bude težak za one koji se prvi put susreću sa šerpama, tiganjima i kuhinjom uopšte. Uvek je dobra ideja za svaku mladu domaćicu da počne da zapisuje u sopstveni kuvar svoja zapažanja, i to detaljna, da ne bi zaboravila za sledeći put. Sigurno je i da će se za koju godinu smejati sama sebi i svemu onome što ju je bunilo i što nije znala.


Kad Lenka uči da kuva


Lenka: „Narode, rešila sam da se bacim na učenje kulinarskih veština. Jednom moram početi. A lakše mi je sad kad mogu da prospem u kantu ako ne ispadne kako bi trebalo. A da me niko ne vidi. Gde ću sutra da nadjem nekog da mi bude zamorče. Ovako ću da budem spremna, za slučaj da ne nadjem ovog kuvara kog tražim.“

Rale: „Ne verujem svojim ušima. Kad ćemo mi probati te tvoje špecije?“

Lenka: „Znam da je teško za poverovati, ali išla sam da kupim rokovnik i on će da mi bude kuvar. Da imam gde da zapisujem „uspešne“ recepte.“

Toni: „E neka si. Imam ideju, ono što petkom jedemo u BNB-u ti probaj kod kuće da spremiš. Znaćeš kako bi trebalo da izgleda a na tebi je samo da se potrudiš.“

Lenka: „Pa nisam baš mislila sa njima da se merim, al možda to i nije loša ideja. Šta to jedemo danas?“

Toni: „Meni za danas podseća na kuhinje naših baka. Bar je moja ovo često pravila:


ćureća supa sa testom,

ćureći ajmokac – pire krompir,

vitaminska salata,

vanilice – kao bakine.

Male tajne bakinog kuvara

Zaboravljeni recepti

Rale: „Ja sam to obožavao kao dete. I moja baka je pravila. A mama nije htela ni da čuje. Posle smo brat i ja zaboravili na to, a njoj nije padalo na pamet da nas podseća. Uh, baš me podmladio ovaj meni. Ajmokac i vanilice.“

Lenka: „Ajmokac? Ćureći? Ne treba meni kuvar, nego rečnik... Moja baka očigledno nije posedovala iste recepte kao vaše.“

Toni: „Nemoj se plašiti, nije to ništa komplikovano. Kad skuvaš supu, koristiš deo za sos. Naći ćeš sigurno neki zanimljiv recept. A može i piletina za početak. A možeš nas zvati i na ručak da ti budemo zamorčići. Nećemo se buniti. Vanilice možeš doneti na posao. One su još bolje posle par dana.“


U svakom kuvaru savremene domaćice bi trebalo da se nadje poneki „skoro zaboravljeni“ recept naših baka. Sve više je modernih jela, koja se lako spremaju, još lakše pojedu, bez mnogo muke, i uz što manje truda. A naše su bake znale da bi trebalo uložiti mnogo ljubavi, znanja i veštine u svako jelo, i tek onda je ono posebno. A ako ste imali sreće, sigurno se sećate koliko je posebno mirisala kuhinja vaše bake, i koliko ste uživali. BNB ketering je tu da vas podseti koliko divnih jela se može naći ponovo na vašoj trpezi.




Pročitajte još:

22.08.2017

Uz prijatelje je hrana ukusnija

Uz prijatelje je hrana ukusnijaUz prijatelje je sve mnogo lakše I jednostavnije. Bez obzira da li su u pitanju poslovni, ljubavni ili kakvi drugi problemi, iskren savet I podrška su od n... Detaljnije

22.08.2017

Kuvana jela koja Beograđani najviše vole

Kuvana jela koja Beograđani najviše voleBeograd je živ i brz grad, u kome svi uglavnom žure a ništa ne mogu da stignu, u kome se mnogo vremena provodi u prevoznom sredstvu i blagoj nervo... Detaljnije

23.08.2017

Pasulj je najbolji u društvu

Toni: “Sta kazes Lence na današnji meni?“Lenka: „Kad si mi rekao da je pasulj u pitanju, uopšte nisam bila oduševljena. Ali povlačim reč. Ja bolji pasulj u život... Detaljnije