Zašto petkom ne večeravam?

011/322 6029
063/388 474

DANAS NA MENIJU
nedelja 26. May 2019

--newsletter--

GLAVNA JELA


  1. Špikovana svinjska plećka u pikant sosu
  2. Pečeni file soma - pire od spanaća
  3. Čorbast pasulj sa mesom 
  4. Tripice Triestino 
  5. Grilovani pileći file - mladi krompir 
  6. Posni obrok
  7. Vegetarijanski obrok

  8. Veganski obrok

  9. Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)


STALNA PONUDA - 400 rsd

  • Domaća dimljena kobasica u lepinji + prilog + salata
  • Gurmanska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
  • Vešalica u lepinji + prilog + salata
  • Bečka šnicla u lepinji + prilog + salata
  • Pohovano pileće belo meso u lepinji + prilog + salata
  • Jermenska pljeskavica u lepinji + prilog + salata


OBROK SALATE - 400 rsd

  1. Rukola + charry obrok salata
  2. Cezar obrok salata
  3. Grčka obrok salata
  4. Capreze obrok salata
  5. Tuna obrok salata
  6. Vegetarijanska obrok salata 

--desnakolona--


SUPE I ČORBE - 180 rsd

  1. Teleća čorba
  2. Paradajz čorba



SALATE
  1. Cvekla salata
  2. Zelena salata
  3. Kupus salata
  4. Vitaminska salata
  5. Mešana salata



DESERT
  1. Palačinke (razne)             100 rsd
  2. Palačinke "Nutella"          140 rsd
  3. Pita sa jabukama.            100rsd
  4. Pita sa višnjama.              120 rsd


--newsletter--

Petak je napokon!


Obožavam petak! Dolazi vikend, sutra spavam koliko želim, i ne razmišljam o ručku za danas. Tradicionalno sa kolegama naručujem gotova jela iz BNB keteringa. Čorbica, glavno jelo, salata i kolač. Zadovoljava standarde moje „večito zabrinute“ mame - ručak je „na kašiku“, a i moje - ne petljam se oko šporeta pola slobodnog dana i ne perem tonu sudova. Boljeg nema!

Zašto petkom ne večeravam?Zašto petkom ne večeravam?

BNB ketering je stigao

 Zvoni telefon, javljam se. Dobro poznata rečenica uz još poznatiji glas.


Rastko: „Stiglo je, dolazi“.

Ja: „Zar već, nemoguće, baš su brzi danas. Samo da završim nešto i eto me za desetak minuta“.

Rstko: „Toni ti poručuje da smo ti naručili pitu od višanja.“

Ja: „Onda sam završila. Stižem, nadam se da ste već postavili.“

Zašto petkom ne večeravam?

 Kao večita mršavica, nikada nisam preterano volela da jedem. I onda sam počela da radim u našoj maloj firmi, i upoznala sam Tonija i Rastka, ljude koji uživaju u svemu što ima veze sa hranom. Uživaju u jelu ali i pričanju o receptima, planiranju doručka za sutra, odlasku u restoran posle dobro obavljenog posla i nezaobilaznom ručku u petak. I prepustila sam se. Oni odaberu meni, uvek drugačiji, i moram priznati da još nisu pogrešili. Ne znam da li je to zbog njihovog istančanog ukusa ili zbog toga što je sve iz BNB keteringa zaista ukusno.


Ja: „Stigla sam. Još niste raspakovali?“

Rastko: „Toni je otišao još pre nekoliko minuta do kuhinje po čaše za sok i pribore za jelo.“

Ja: „Tonija si poslao? U 1000 dinara da će nešto da zaboravi?“

Rastko: „Nisam lud, to je bačena jedna crvena“. Smeh.


Gotova jela izgledaju savršeno - ne mogu da odolim


Prolazi pet minuta, već cupkamo. Srknula sam čorbicu, ko će dočekati kašiku. Vrata se otvaraju, Toni priča telefonom i lupa se po čelu kad nas je ugledao za stolom. Prekida vezu.


Toni: „Znao sam da sam nešto zaboravio. Ne mogu da verujem, nisam ni stigao do kuhinje.“


Smejem se, „Nema veze, navikli smo, odoh ja. Nisam sigurna dal' mogu da dočekam da ponovo ideš ti. I elem, više nikog ne mogu da prevarim i zaradim crvenu, svi te već dobro poznajemo.“


Kad sam se vratila, ručak je i zvanično mogao da počne.


Njihov izbor za ovaj petak bila je:


    teleća čorbica

    gulaš sa krompirom

    slatka kupus salata

    pita od jabuka.

Zašto petkom ne večeravam?

Jedino sam ja posebna danas, znaju da nisam ljubitelj jabuka, ali višnje ne odbijam. Obožavam ovu pitu. Popijem kafu posle ručka, pojedem dezert i sva moja čula su potpuno uključena i baterije napunjene. Njihovo čulo ukusa kao da je stalno uključeno. Već se smišlja doručak za ponedeljak, i iznose se želje za sledeći petak.

Zašto petkom ne večeravam?

 Toni: „Uh, šta li ima kod kuće za večeru?“


Neumorni su.


Ja sam slobodna do subote ujutru. Petkom ne večeravam.



Pročitajte još:

22.08.2017

Važno je sebi znati ugoditi

Važno je sebi znati ugoditiPetak je dan za sve one koji vole uveče da uživaju uz dobru muziku, veselo društvo, ukusnu hranu i piće. Danas se smatra da je ovo dan za mlade, za život i uživanje, ... Detaljnije

23.08.2017

Fit meni još nismo probali

Toni: „Heeeej Lenče, šta ti se klopa danas?“, upada Toni u kancelariju, sav razdragan.Lenka: „Ništa, danas sam na vodi i panadolu. Glava mi je kao autobus, al pun putni... Detaljnije

23.08.2017

Pasulj je najbolji u društvu

Toni: “Sta kazes Lence na današnji meni?“Lenka: „Kad si mi rekao da je pasulj u pitanju, uopšte nisam bila oduševljena. Ali povlačim reč. Ja bolji pasulj u život... Detaljnije