063/388 474 (događaji, proslave, kokteli...)
DANAS NA MENIJU
sreda 27. Sep 2023
--newsletter--
GLAVNA JELA- Krompir paprikaš sa svinjskim mesom
- Leskovačka mućkalica - pire krompir
- Čorbast pasulj sa mesom
- Svinjski ribić - puter riža
- Posni prebranac
- Posni obrok
- Vegetarijanski obrok
- Veganski obrok
- Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)
STALNA PONUDA od 700 rsd
- Domaća dimljena kobasica u lepinji + prilog + salata
- Gurmanska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
- Vešalica u lepinji + prilog + salata
- Bečka šnicla u lepinji + prilog + salata
- Pohovano pileće belo meso u lepinji + prilog + salata
- Jermenska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
OBROK SALATE od 700 rsd
- Cezar obrok salata
- Obrok salata sa mariniranom piletinom i indijskim orahom
- Tuna obrok salata
- Vegetarijanska obrok salata
--desnakolona--
SUPE I ČORBE - 300 RSD
- Teleća čorba
- Paradajz čorba
SALATE
- Kupus salata
- Vitaminska salata
- Mešana salata
- Zelena salata
DESERT
- Palačinka krem / džem 200 rsd
- Palačinka sa orasima 225 rsd
- Pita sa jabukama. 125 rsd
- Pita sa višnjama. 125 rsd
--newsletter--
Rastko: „Lenka pomagaj. Trebaju nam tvoji brzi prsti. Stigao nam je neki dokument, moramo da sredimo i otkucamo 15 strana teksta. Rok je danas do dva.“
Lenka: „Šališ se?“
Rastko: „Ovoga puta sam, na žalost, ozbiljan.“
Lenka: „E neka, jednom da i vama treba pomoć, a ne uvek da pričate kako ja zovem samo kad mi nešto treba. Taman da smislimo šta ćemo da jedemo. Ipak je petak danas.“
Rastko. „Eno ga Toni, već kuva kafu, znali smo da ćeš pristati.“
Lenka: „E ako Toni kuva kafu, sigurno ćemo je popiti. Al, u ponedeljak, kad se seti da je stavio vodu i otišao „samo nešto na brzinu da završi“. Odoh ja prvo do kuhinjice da je zakuvam i eto me.“
Lenka unosi dve kafe, i čaj za Rastka. Toni se lupa po čelu: „Eto, sve vreme imam utisak da sam nešto zaboravio. I bio sam u pravu“. Spušta čaj ispred Rastka: „Evo jedna nana, za vas nežne i osetljive momke“.
Lenka: „Daj da vidim taj tekst. Koliko tu ima? Ajoj, pa ti ne reče da je font skoro u minusu. Ima ovo da prekucavam do sutra do dva. Bolje da mi poručite neku jaču hranu ovog petka.“
KAD SE RADI TAD SE I OGLADNI
Dva sata tišine, lupkanja po tastaturi i poneki uzdah. Uglavnom Raletov. I uglavnom dubok. On ili se zaljubio, ili mu nije prijao čaj. Reći će on sam kad bude bio spreman.
Lenka: „Uh, završih napokon. I umorih se. Kad će ta klopa? Dobro sam ogladnela. Svašta sam od jutros završila. A i prošli petak nisam ručala s vama. Malo sam se uželela“
Toni: „Evo krećem po ručak.“
Za današnji meni planirano je:
- teleća čorba,
- gurmanska šnicla i pekarski krompir,
- mešana salata i
- palačinke.
DA SE ZNA KO JE NAJMLADJI
Lenka: „Uh što je ukusno ovo danas. Il sam ja nešto posebno ogladnela. I lepo je začinjeno. A što sam sad žedna. Jesmo li kupili sok?“
Rastko: „Nismo. Neko mora do prodavnice.“
Lenka: „Ko će?“
Toni: „Obično onaj ko pita. Ili najmladji iz grupe. Uh, izgleda da si u svakom slučaju to ti Lenče.“
Lenka: „A da izvlačimo šibicu. Pa ko izvuče najkraću ide po sok?“
Rastko: „A odakle nam šibice. To nisam video da neko koristi, ima deset godina već.“
Lenka: „Improvizovaćemo. Evo tri olovke. Ajd izaberite koju ćete. Ko izabere najkraću taj ide po sok.“
Rastko: „Ja ću skroz levu.“
Toni: „Ja ću ovu u sredini.“
Lenka: „Ja ću u prodavnicu. Izgleda da olovka zna ko je najmladji.“
Pročitajte još:
Pasulj je najbolji u društvu
Toni: “Sta kazes Lence na današnji meni?“Lenka: „Kad si mi rekao da je pasulj u pitanju, uopšte nisam bila oduševljena. Ali povlačim reč. Ja bolji pasulj u život... Detaljnije
Kako izabrati ketering za svadbe?
Iako će se za svaku svadbu reći da je to „mladin dan“, budite sigurni da će pored mladine venčanice i ocene muzicara sve oči biti uprte u hranu i celokupno posluženje. Većina gostiju u res... Detaljnije
Nova godina je radost
Nova godina je radostIdeja o proslavi Nove godine se neverovatnom brzinom proširila po kolektivu, i apsolutno svi su bili oduševljeni. Praznično raspoloženje se uvuklo u svaki kutak na&s... Detaljnije