I Lenka pomaže kad zatreba

011/322 6029
063/388 474

DANAS NA MENIJU
ponedeljak 22. Jul 2019

--newsletter--

GLAVNA JELA


  1. Punjene paprike - pire krompir
  2. Vojnički pasulj sa mesom 
  3. Dinstana plećka- pekarski krompir 
  4. Gratinirano testo sa šunkom i sirom 
  5. Bosanski lonac 
  6. Posni obrok
  7. Vegetarijanski obrok

  8. Veganski obrok

  9. Fit menu (pileći file + mix barenog povrća)


STALNA PONUDA - 400 rsd

  • Domaća dimljena kobasica u lepinji + prilog + salata
  • Gurmanska pljeskavica u lepinji + prilog + salata
  • Vešalica u lepinji + prilog + salata
  • Bečka šnicla u lepinji + prilog + salata
  • Pohovano pileće belo meso u lepinji + prilog + salata
  • Jermenska pljeskavica u lepinji + prilog + salata


OBROK SALATE - 400 rsd

  1. Rukola + charry obrok salata
  2. Cezar obrok salata
  3. Grčka obrok salata
  4. Capreze obrok salata
  5. Tuna obrok salata
  6. Vegetarijanska obrok salata 

--desnakolona--


SUPE I ČORBE - 180 rsd

  1. Teleća čorba
  2. Paradajz čorba



SALATE
  1. Paradajz salata
  2. Zelena salata
  3. Kupus salata
  4. Vitaminska salata
  5. Mešana salata



DESERT
  1. Palačinke (razne)             100 rsd
  2. Palačinke "Nutella"          140 rsd
  3. Pita sa jabukama.            100rsd
  4. Pita sa višnjama.              120 rsd


--newsletter--

Rastko: „Lenka pomagaj. Trebaju nam tvoji brzi prsti. Stigao nam je neki dokument, moramo da sredimo i otkucamo 15 strana teksta. Rok je danas do dva.“

Lenka: „Šališ se?“

Rastko: „Ovoga puta sam, na žalost, ozbiljan.“

Lenka: „E neka, jednom da i vama treba pomoć, a ne uvek da pričate kako ja zovem samo kad mi nešto treba. Taman da smislimo šta ćemo da jedemo. Ipak je petak danas.“

Rastko. „Eno ga Toni, već kuva kafu, znali smo da ćeš pristati.“

Lenka: „E ako Toni kuva kafu, sigurno ćemo je popiti. Al, u ponedeljak, kad se seti da je stavio vodu i otišao „samo nešto na brzinu da završi“. Odoh ja prvo do kuhinjice da je zakuvam i eto me.“

Lenka unosi dve kafe, i čaj za Rastka. Toni se lupa po čelu: „Eto, sve vreme imam utisak da sam nešto zaboravio. I bio sam u pravu“. Spušta čaj ispred Rastka: „Evo jedna nana, za vas nežne i osetljive momke“.

Lenka: „Daj da vidim taj tekst. Koliko tu ima? Ajoj, pa ti ne reče da je font skoro u minusu. Ima ovo da prekucavam do sutra do dva. Bolje da mi poručite neku jaču hranu ovog petka.“



 KAD SE RADI TAD SE I OGLADNI



Dva sata tišine, lupkanja po tastaturi i poneki uzdah. Uglavnom Raletov. I uglavnom dubok. On ili se zaljubio, ili mu nije prijao čaj. Reći će on sam kad bude bio spreman.

Lenka: „Uh, završih napokon. I umorih se. Kad će ta klopa? Dobro sam ogladnela. Svašta sam od jutros završila. A i prošli petak nisam ručala s vama. Malo sam se uželela“

Toni: „Evo krećem po ručak.“


Za današnji meni planirano je:


  •     teleća čorba,
  •     gurmanska šnicla i pekarski krompir,
  •     mešana salata i
  •     palačinke.


I Lenka pomaže kad zatreba



 DA SE ZNA KO JE NAJMLADJI


Lenka: „Uh što je ukusno ovo danas. Il sam ja nešto posebno ogladnela. I lepo je začinjeno. A što sam sad žedna. Jesmo li kupili sok?“

Rastko: „Nismo. Neko mora do prodavnice.“

Lenka: „Ko će?“

Toni: „Obično onaj ko pita. Ili najmladji iz grupe. Uh, izgleda da si u svakom slučaju to ti Lenče.“

Lenka: „A da izvlačimo šibicu. Pa ko izvuče najkraću ide po sok?“

Rastko: „A odakle nam šibice. To nisam video da neko koristi, ima deset godina već.“

Lenka: „Improvizovaćemo. Evo tri olovke. Ajd izaberite koju ćete. Ko izabere najkraću taj ide po sok.“

Rastko: „Ja ću skroz levu.“

Toni: „Ja ću ovu u sredini.“

Lenka: „Ja ću u prodavnicu. Izgleda da olovka zna ko je najmladji.“





Pročitajte još:

23.08.2017

Kruška

Ovi sočni plodovi obiluju vitaminima i mineralima što ih čini nezaobilaznom namirnicom u jesenjim danima...Kruške se često preporučuju kao voće koje sadrži veliku količinu vlakana. Sok od krušaka može... Detaljnije

22.08.2017

Kako izabrati ketering za svadbe?

Iako će se za svaku svadbu reći da je to „mladin dan“, budite sigurni da će pored mladine venčanice i ocene muzicara sve oči biti uprte u hranu i celokupno posluženje. Većina gostiju u res... Detaljnije

23.08.2017

Zašto petkom ne večeravam?

Petak je napokon!Obožavam petak! Dolazi vikend, sutra spavam koliko želim, i ne razmišljam o ručku za danas. Tradicionalno sa kolegama naručujem gotova jela iz BNB keteringa. Čorbica, glavno je... Detaljnije